Over Hadassa

 

Tamboerijngroep Hadassa is in september 1997 gestart. We zijn begonnen met kinderen, maar een aantal jaren later was Hadassa uitgegroeid tot een gezelschap met meerdere groepen voor zowel kinderen en tieners als volwassenen.

HADASSA
De naam Hadassa komt van het Hebreeuwse woord ‘hadas’ wat ‘mirte’ betekent. Mirte is een altijd groenblijvende struik met kleine witte bloemen die op sterren lijken. Zo kennen we ook Koningin Esther uit de Bijbel met de Hebreeuwse naam Hadassa. Dat is niet zonder reden, want mirte staat in de Bijbel symbool voor vrede, gerechtigheid en vreugde. Met de naam Hadassa willen we als tamboerijngroep uitdrukking geven aan onze blijdschap, liefde en dankbaarheid voor God.

De Bijbel zet ons in beweging om deze vreugde en dankbaarheid te uiten en Zijn liefde te delen met anderen. We prijzen en eren God met tamboerijnen, linten, vlaggen en muziek, omdat de Bijbel daar over spreekt. Zo staat er in Psalm 149: 2 en 3: Laat Israël verheugd zijn over zijn machtige maker, het volk van Sion juichen om zijn koning. Laten zij dansend zijn naam loven, bij lier en tamboerijn voor hem zingen. Het is geen ingestudeerde dans die we even opvoeren, nee we prijzen God met ons verstand, hart en lichaam.